Over Moraira 

Moraira is van oorsprong een vissersdorpje aan de Costa Blanca en ligt tussen de populaire plaatsen Calpe en Denia in. Moraira vormt samen met het 4 kilometer landinwaarts gelegen Teulada één gemeente in de provincie Valencia. In tegenstelling tot veel andere kustplaatsen in Spanje heeft Moraira wel haar eigen karakter weten te bewaren. Hier geen gigantische hotels of andere hoogbouw. Bijna alle toeristen verblijven in vrijstaande villa's, gelegen in residentiële zones en vrijwel altijd voorzien van een eigen zwembad. Je ziet het op straat ook erg goed aan het soort toeristen dat er rondloopt. Veelal mensen met een bovenmodaal inkomen zonder dat er sprake is van een ballerige sfeer. 

Je zou verwachten dat het plaatsje door de afwezigheid van grote hotels en appartementencomplexen vrij rustig en doods zou zijn, maar het tegendeel is waar. In de bebouwde kom van Moraira heerst een gezellige drukte zonder dat het te druk wordt. De sfeervolle terrasjes zijn zeker 's avonds altijd goed bezet en ook de winkeltjes die aanwezig zijn hebben niet te klagen aan belangstelling.
De haven van Moraira herbergt naast wat vissersboten tegenwoordig vooral plezierjachten en andere recreatieboten. In de haven bevindt zich nog een traditionele visafslag die druk bezocht wordt door visinkopers en toeristen uit de hele omgeving.

Het klimaat
Het klimaat in dit vissersdorpje aan de Costa Blanca word bestempeld door de wereld gezondheidsorganisatie als één van de gezondste van de wereld. Net als de rest van de Costa Blanca is Moraira gezegend met meer dan 300 zonnige dagen per jaar en in de zomer maanden warme, maar niet te hete, dagen. Dit komt vooral door de zeebries die er staat.

 

Maand

Gemiddelde max. temp. in °C

Gemiddelde min. temp. in °C

Zonuren 

per dag

Dagen neerslag per maand

Temp. zeewater in °C

Januari

16

6

6

5

15

Februari

17

6

7

4

15

Maart

19

8

7

6

16

April

21

11

9

6

18

Mei

24

13

10

6

20

Juni

28

17

11

3

22

Juli

31

20

12

1

23

Augustus

32

21

11

2

24

September

29

18

9

5

23

Oktober

25

14

7

7

21

November

20

10

6

6

19

December

17

8

6

6

17

Reizen naar Moraira

Met het vliegtuig kunt u vliegen naar Alicante (80 kilometer ten zuiden van Moriara) of Valencia (110 kilometer noordwaards). Vluchten vinden plaats vanuit Amsterdam en Rotterdam of Eindhoven(Alicante). Vanaf het vliegveld heeft u de mogelijkheid om een auto te huren, wij hebben zeer goeie ervaringen met www.rentacarginer.com .
De afstand Nederland-Moraira is met de auto afhankelijk van de gekozen route en de vertrekplaats in Nederland ongeveer 1900 tot 2200 kilometer. De 2 belangrijkste routes zijn via Luxemburg-Metz-Lyon-Orange-Montpellier-Barcelona-Valencia via de A31, A7, A9 en AP7 of Lille-Parijs-Vierzon-Clermont/Ferrand-Narbonne-Barcelona-Valencia via de A1, A10, A71, A75, A9 en AP7. Beide routes leiden over tolwegen en kunnen in het hoogseizoen erg druk zijn
.Valencia - Moraira
Alicante - Moraira


Reizen in Moraira

In Moraira is een auto bijna onmisbaar, tenzij dat je in de dorpskern zit. De meeste toeristen die per vliegtuig naar Moraira komen reserveren daarom meestal een huurauto. www.rentacarginer.com (10% korting op de huurauto bedongen door Super Appartement Moraira).


De fiets wordt in Moraira en omgeving alleen gebruikt om te sporten en niet als vervoersmiddel. 
Moraira heeft een taxibedrijf dat 24 uur per dag operationeel is. Zij verzorgen indien gewenst ook vervoer tussen Moraira en de luchthavens van Valencia en Alicante.